18.01.2024 00:16

Programul Național „Masă Sănătoasă”, aprobat pentru anul 2024

Programul Național „Masă Sănătoasă”, aprobat pentru anul 2024
Galerie foto

Recent, a fost aprobată Hotărârea de Guvern pentru instituirea Programului Național „Masă Sănătoasă”. Proiectul are ca scop asigurarea unei alimentații sănătoase pentru elevii din unitățile de învățământ preuniversitar. Nu mai puțin de 450 de unități de învățământ preuniversitar, inclusiv din Dâmbovița, vor beneficia de acest program.

Pentru a asigura o tranziție fluidă, cele 450 de unități de învățământ preuniversitar beneficiare ale programului „Masă caldă” sunt automat integrate în Programul Național „Masă sănătoasă” pentru anul 2024. Acest demers are ca obiectiv asigurarea faptului că elevii vor beneficia de program fără întreruperi.

Unitățile administrativ-teritoriale care găzduiesc aceste unități de învățământ pot începe procedurile de implementare a Programului Național „Masă Sănătoasă” pentru anul curent. Scopul este extinderea numărului de beneficiari de la 450 la 1000 de unități de învățământ, oferind suport alimentar elevilor.

Ministerul Educației a alocat sume semnificative pentru implementarea acestui program, în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2024. Bugetul total pentru Programul Național „Masă Sănătoasă” este de 1.139.400 mii lei, indicând o serioasă implicare în asigurarea unei alimentații sănătoase pentru elevi.

 

 

Ștefan Khalil