14.11.2023 00:12

Problemele colectării gunoiului pentru firmele din județul Dâmbovița

Problemele colectării gunoiului pentru firmele din județul Dâmbovița
Galerie foto

*El a subliniat că abordarea actuală a ADI Management Integrat al Deșeurilor în ceea ce privește taxele de colectare a gunoiului creează o nedreptate pentru firmele private din județ

 

Într-o conferință de presă susținută recent,  Aurelian Cotinescu, secretarul general al PNL Dâmbovița, a adus în atenție o problemă importantă pentru companiile din județul Dâmbovița. El a subliniat că abordarea actuală a ADI Management Integrat al Deșeurilor în ceea ce privește taxele de colectare a gunoiului creează o nedreptate pentru firmele private din județ.

El a făcut comparații cu tarifele din București, unde taxele sunt de trei ori mai mici, și a cerut public ADI Management Integrat al Deșeurilor și Consiliului Județean Dâmbovița să reanalizeze lista de taxare pentru a asigura un mediu de afaceri echitabil în Dâmbovița și pentru a nu descuraja investitorii interesați să creeze locuri de muncă în județ.

„Trebuie să le spunem firmelor din Dâmbovița, firmelor private, că din păcate, li se pregătește o mare nedreptate în privința costurilor pentru colectarea gunoiului. În orice societate normală, plătești pentru cât gunoi produci și arunci. La noi în Dâmbovița, ADI Management Integrat al Deșeurilor a pus problema altfel...Cum acoperim o gaură veche de două-trei milioane? Răspunsul lor a fost unul simplu. Împărțim această sumă la cele 20.000 de firme din județul Dâmbovița. Ne-am uitat și noi pe grila propusă pentru agenții economici. Un magazin din mediul rural va plăti între 1.600 de lei și 6.000 de lei în funcție de numărul de angajați. Cred că multe magazine se vor închide. O firmă cu 10-20 de angajați va plăti între 18.000 de lei și 24.000 de lei, în funcție de tipul de activitate. Este enorm. O companie cu 500 de angajați, și nu avem multe astfel de companii în județul Dâmbovița, cred că sunt 10-12 companii, vor plăti 240.000 de lei, ceea ce iar este enorm. Pe de altă parte, Spitalul Județean, care se află în subordinea Consiliului Județean, cu 2.200 de angajați și sute de pacienți, va plăti 60.000 de lei. Companiile de stat vor plăti de patru ori mai puțin decât firmele private la același număr de angajați, ceea ce este o inechitate totală. Toate acestea duc la un singur lucru... discriminarea mediului privat, pe de altă parte, alungarea investitorilor care vor să vin să creeze locuri de muncă în Dâmbovița. Tarifele propuse sunt de trei ori mai mari decât la București și cerem public ADI Management Integrat al Deșeurilor și Consiliului Județean să reanalizeze această listă de taxare și să fie un partener loial față de mediul de afaceri dâmbovițean”, a declarat Aurelian Cotinescu, secretar general al PNL Dâmbovița.

 

 

 

Ștefan Khalil