02.07.2024 00:15

Premieră la Liceul de Arte din Târgoviște

Premieră la Liceul de Arte din Târgoviște
Galerie foto

Începând cu anul școlar 2024-2025, Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște va inaugura o nouă secție dedicată coregrafiei, disponibilă de la clasa a V-a. Acest proiect este inițiat de directorul instituției, profesorul Marian Dobrescu.

Am observat un interes crescut pentru dans și ne-am propus să oferim o dimensiune culturală acestei pasiuni. Deschiderea acestei secții face parte din strategia noastră de dezvoltare pe termen lung. În viitor, ne dorim să adăugăm și o secție de Teatru și să reintroducem Designul vestimentar”, a declarat prof. Marian Dobrescu.

Pentru a pune în aplicare acest plan, conducerea liceului a colaborat cu profesoara coregraf Daniela Rotari, care a introdus baletul academic în Târgoviște acum 12 ani, insuflând copiilor pasiunea pentru balet și dans contemporan. Baletul este o formă de artă coregrafică ce necesită o disciplină riguroasă, fiind mai dificil de abordat comparativ cu alte stiluri de dans.

În acest context, noua secție de coregrafie debutează cu pași mici la Liceul „Bălașa Doamna”. Zilele trecute, patru candidate s-au prezentat la proba de aptitudini și au fost admise. În cadrul programului lor de studiu, elevele de la Coregrafie vor avea ore de dans clasic, ritmică și pian complementar, acestea din urmă fiind desfășurate individual.

 

 

Ștefan Khalil