18.06.2024 00:16

Polițiștii, pe urmele șoferilor băuți

Polițiștii, pe urmele șoferilor băuți
Galerie foto

La data de 17 iunie a.c., în jurul orei 12:29, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au surprins un tânăr, în vârstă de 23 de ani, domiciliat în orașul Pucioasa, în timp ce ar fi condus un autoturism, pe str. Laminorului din municipiul Târgoviște, deși ar fi consumat băuturi alcoolice.

În urma testării efectuate cu aparatul etilotest, a fost indicat un rezultat cu valoarea de 0.47 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Totodată, pe parcursul zilei de 16 iunie, în intervalul orar 08:00-11:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Astfel, în acest interval, au fost efectuate 46 de testări cu mijloacele din dotare, fiind depistați 7 conducători de autovehicule, dintre care 5 conducători de motociclete, care ar fi consumat băuturi alcoolice. Față de aceștia, polițiștii au dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.