28.11.2023 00:16

Plan de măsuri pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare

Plan de măsuri pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare
Galerie foto

În contextul creșterii consumului de alimente, în special a cărnii de porc, în perioada sărbătorilor de iarnă, Dr. Marius Bucur, director executiv adjunct al Direcției de Sănătate Sanitar – Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița, a anunțat la ultima ședință a Colegiului Prefectural implementarea unui plan de măsuri menit să asigure siguranța alimentară și să prevină răspândirea virusului pestei porcine africane.

Direcția Sanitar-Veterinară Dâmbovița va avea permanență medicală zilnică, inclusiv în weekend-uri, prin prelungirea programului de lucru. În plus, se va efectua un examen pentru identificarea paraziților în carnea de porc sacrificată în gospodăriile populației, iar rezultatele vor fi comunicate prin intermediul unui buletin. Costul unei astfel de analize este de 24 de lei la cele patru circumscripții oficiale și între 20 și 50 de lei la circumscripțiile sanitar veterinare private.

„Pe lângă aceste măsuri, vor fi derulate controale oficiale în piețele agro-alimentare, abatoare și unitățile de procesare pentru a verifica respectarea condițiilor sanitar-veterinare. În cazul în care se constată abateri, vor fi aplicate măsuri legale corespunzătoare. Pentru a preveni propagarea virusului pestei porcine africane, DSVSA Dâmbovița va colabora strâns cu Inspectoratul de Poliție Județean în cadrul unor controale menite să identifice mijloacele de transport implicate în mișcări ilegale de animale și produse de origine animală și non-animală. Aceste măsuri reprezintă eforturile susținute ale autorităților pentru a asigura siguranța alimentară și a proteja sănătatea publică în perioada sărbătorilor de iarnă”, a transmis Dr. Marius Bucur, director executiv adjunct al DSVSA Dâmbovița.

 

 

Ștefan Khalil