29.07.2024 00:16

Peste 21.000 de cereri pentru plăți și intervenții agricole

Peste 21.000 de cereri pentru plăți și intervenții agricole
Galerie foto

La ultima ședință a Colegiului Prefectural Dâmbovița, Iuliana Daniela Olteanu, directorul executiv adjunct al Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA) Dâmbovița, a prezentat un raport detaliat al activității agenției în primele șase luni ale acestui an.  În cadrul prezentării, au fost subliniate aspecte legate de campania curentă de plăți și intervenții agricole.

Conform datelor prezentate, în județul Dâmbovița, pentru campania din 2024, au fost depuse un număr total de 21.762 de cereri, care acoperă o suprafață agricolă eligibilă de 131.486 de hectare. Aceste cereri sunt supuse unui control administrativ preliminar, necesar pentru autorizarea la plată a campaniei.

Pe 16 iulie, APIA Dâmbovița a primit eșantionul pentru controlul clasic pe teren, care include 503 ferme din județ. Inspectorii au început deja activitățile de verificare în teren, un pas important pentru asigurarea conformității cererilor. „În acest moment, cererea unică a intrat în procesul de operare și verificare în baza de date, astfel încât să putem demara plățile conform termenelor stabilite de regulamentele europene”, a declarat Iuliana Daniela Olteanu, punctând importanța respectării procedurilor și a termenelor pentru desfășurarea eficientă a campaniei de plăți.

Iuliana Daniela Olteanu a mai precizat că această activitate se aliniază cu directivele europene și naționale privind susținerea și dezvoltarea agriculturii, contribuind la stabilitatea și creșterea sectorului agricol în județul Dâmbovița.

 


Ștefan Khalil