06.12.2023 00:15

Patrimoniu renăscut: Biserica Mare a Curții Domnești din Târgoviște

Patrimoniu renăscut: Biserica Mare a Curții Domnești din Târgoviște
Galerie foto

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște vă invită astăzi, miercuri, 6 decembrie 2023, ora 10:00, la evenimentul „Patrimoniu renăscut: Biserica Mare a Curții Domnești din Târgoviște, monument emblematic al României”.

Cu acest prilej, în incinta sfântului lăcaș, va fi vernisată o expoziție temporară de icoane prăznicare, care fac parte din cadrul iconostasului bisericii. Expoziția cuprinde icoane restaurate în cadrul Laboratorului de Restaurare de la Târgoviște. În aceeași zi, de la ora 18:00, corul CANTIAMO al Colegiului Național „Ienăchiță Văcărescu”, dirijat de profesorul Matei Bogdan, va susține un concert de colinde la Muzeul de Istorie din Târgoviște.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Impulsionarea dezvoltării județului Dâmbovița și păstrarea identității culturale a fostei capitale a Țării Românești prin conservarea, protejarea, dezvoltarea și valorificarea Ansamblului Monumental Curtea Domnească din Târgoviște”, cod SMIS 116464, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020, Prioritatea de investiții 5.1 - Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural, și are ca obiectiv specific impulsionarea dezvoltării locale prin conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural și a identității culturale.

Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița