26.06.2024 00:10

Până la capăt!

Până la capăt!
Galerie foto

România a pierdut meciul cu Belgia, din etapa a doua a Campionatului European, 0-2, dar șansele la calificarea în fazele eliminatorii ale turneului din Germania rămân intacte. Echipa națională nu a arătat rău, a avut câteva ocazii importante de a marca, însă a fost învinsă de o formație de mare valoare, diferența fiind făcută de calitatea jucătorilor, pentru belgieni evoluând staruri precum De Bruyne, Lukaku sau Doku.

România a luptat frumos, a ieșit de pe teren cu fruntea sus, iar noi, suporterii, trebuie să fim alături de echipa națională la ultimul joc din faza grupelor. Miercuri, România întâlnește Slovacia și are șanse mari la calificare. Teoretic, următorul adversar este cel mai slab din grupa tricolorilor, însă, cu siguranță, pe România o așteaptă un nou meci foarte greu. Situația din grupa tricolorilor este una incredibilă, toate cele patru formații fiind la egalitate înainte de ultima rundă.

Vom avea parte de meciuri foarte interesante în etapa de miercuri, se pot face foarte multe calcule, însă ceea ce este important este faptul că România este la mâna ei și poate obține calificarea cu un rezultat pozitiv. Nu trebuie să facem o tragedie din eșecul împotriva Belgiei. România a luptat frumos, însă a pierdut în fața unui adversar uriaș, iar acum trebuie să ne adunăm, să strângem lucrurile și să obținem o calificare istorică.

Băieții lui Edi Iordănescu ne-au oferit din nou motive să sperăm prin victoria cu Ucraina. Tot ei au dat ceea ce au avut mai bun în partida cu Belgia, iar acum o să vină meciul cu Slovacia. Trebuie să luptăm împreună și să obținem un rezultat care să ne ofere calificarea. România speră din nou, iar meritul este al lor, al celor care au intrat pe teren în meciurile cu Ucraina și Belgia. Starea de spirit nu trebuie să se schimbe, iar românii, pe teren, în tribune, la terase și oriunde altundeva, trebuie să lupte împreună până la capăt. Este momentul nostru!

 

 

Cosmin Sava