05.06.2024 00:14

Palatul Administrativ Dâmbovița intră în reabilitare

Palatul Administrativ Dâmbovița intră în reabilitare
Galerie foto

Ieri dimineață, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare și modernizare a clădirii Palatului Administrativ din centrul municipiului Târgoviște. Acest proiect va include atât sediul Consiliului Județean, cât și Prefectura Dâmbovița.

Proiectarea este programată să dureze maximum 90 de zile, iar lucrările de reabilitare propriu-zisă se vor desfășura pe o perioadă de 30 de luni. Pe durata acestor lucrări, activitatea Consiliului Județean Dâmbovița va fi mutată integral în cartierul Micro VI, în clădirea fostei Facultăți de Sport din cadrul Universității Valahia, situată lângă Grădinița Nr. 14. Acest imobil aparține Consiliului Județean Dâmbovița și va servi drept sediu temporar.

Această clădire a fost construit în anul 1972 și, de peste 50 de ani, nu a beneficiat de nicio reabilitare. Valoarea totală a proiectului este estimată la 97 de milioane de lei, din care Consiliul Județean Dâmbovița va contribui cu 2,6 milioane de lei. Clădirea sediului CJ și al Prefecturii se întinde pe o suprafață desfășurată de peste 6.200 mp și va beneficia de lucrări de consolidare, reabilitare, modernizare și creștere a eficienței energetice.

Prin aceste lucrări, structura clădirii va fi consolidată, se vor introduce pereți structurali de beton și se vor face intervenții asupra fundațiilor. De asemenea, pereții de compartimentare vor fi înlocuiți, componentele arhitecturale vor fi reparate, eliminate sau înlocuite, parcarea și spațiile verzi vor fi amenajate, iar exteriorul clădirii va fi reabilitat termic. Sistemul de încălzire și de furnizare a apei calde va fi modernizat, climatizarea și instalațiile de iluminat vor fi aduse la standarde moderne și, nu în ultimul rând, vor fi amenajate stații de încărcare pentru vehicule electrice. La finalul acestor lucrări, vom avea o clădire cu spații deschise și moderne, un sediu administrativ care să reprezinte cu adevărat județul Dâmbovița”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

La ceremonia de semnare a contractului a participat, alături de președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, și administratorul firmei câștigătoare, Cătălin Vișan. De asemenea, au fost prezenți cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean - Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul județului - Dan Popa și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor - Ionuț Săvoiu.

 

Ștefan Khalil