18.01.2023 00:16

Numărul accidentelor rutiere a crescut cu peste 30%

Numărul accidentelor rutiere a crescut cu peste 30%
Galerie foto

2022 a fost anul accidentelor rutiere în Dâmbovița! Conducerea SAJ Dâmbovița spune că niciodată echipajele de ambulanțieri nu s-au confruntat cu atât de multe cazuri de accidente așa cum s-a întâmplat în 2022. Managerul de la Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) Dâmbovița, Mihail Gheorghe, a spus că nu a fost nicio lună anul trecut în care să nu se ajungă la zeci de accidente pe șosea.

Totodată, conducerea SAJ spune că s-a înregistrat o creștere și în ceea ce privește numărul de accidente diverse. Mihail Gheorghe spune că o explicație ar fi faptul că în 2022 s-au ridicat restricțiile de COVID-19, circulația rutieră a fost mai densă, iar oamenii au avut mai multe activități, concluzionează managerul de la SAJ Dâmbovița.

„În 2022 am avut cele mai multe accidente rutiere. Niciodată nu s-a întâmplat așa ceva. Nu era niciun final de lună în care să nu avem înregistrate vreo 20-30 de accidente rutiere. Am avut cu siguranță și mai mult pe timp de vară. Probabil că un motiv ar fi ridicarea restricțiilor de COVID, iar oamenii au avut mai multă libertate. Totuși, eu sunt aici din 2017 și nu am văzut să fie atât de multe accidente rutiere ca anul trecut. Față de 2021, numărul accidentelor rutiere a fost de peste 30%. Totodată, au fost foarte multe accidente diverse, fie că vorbim despre activități agricole, în construcție, căzături de pe scară și așa mai departe”, a transmis managerul SAJ Dâmbovița, Mihail Gheorghe.

 

 

 

 

Ștefan Khalil