22.02.2024 00:19

Modernizarea unităților de învățământ cu peste 35 de milioane de lei

Modernizarea unităților de învățământ cu peste 35 de milioane de lei
Galerie foto

*Proiectul vizează dotarea a peste 500 de săli de clasă cu mobilier modern și echipamente digitale, inclusiv table inteligente, videoproiectoare și imprimante, care să sprijine un proces educațional optim în condiții moderne și adecvate

 

Ștefan Khalil


 

Conducerea Primăriei Târgoviște a organizat o conferință de presă la Liceul Tehnologic „Spiru Haret”, unde a anunțat începerea implementării celui mai amplu proiect de modernizare a unităților de învățământ din municipiu. Primarul Daniel Cristian Stan a prezentat, alături de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, detalii despre acest proiect de peste 35 de milioane de lei.

Proiectul vizează dotarea a peste 500 de săli de clasă cu mobilier modern și echipamente digitale, inclusiv table inteligente, videoproiectoare și imprimante, care să sprijine un proces educațional optim în condiții moderne și adecvate. De asemenea, laboratoarele de informatică, de științe și atelierele vor fi echipate corespunzător, în conformitate cu nevoile fiecărei unități de învățământ.

Primarul Stan a subliniat că acest proiect reprezintă o schimbare fundamentală în ceea ce privește dotarea școlilor din Târgoviște și că este unul dintre cele mai mari din România în acest domeniu. Finanțarea proiectului este nerambursabilă, iar suma de 35 de milioane de lei depășește bugetul local al municipiului pentru un an întreg.

Este unul din multele proiecte pe care le-am accesat, nu face parte din Programul Operațional Regional, deci este separat de cele aproape 300 milioane lei accesate de municipiul Târgoviște pe POR, valoare care ne situează pe primul loc în regiunea de dezvoltare Sud Muntenia la accesarea de bani europeni, chiar dacă unii astăzi, în contextul unui an foarte dens dintr-un anumit punct de vedere, încearcă să afirme diferite lucruri și să ne dea așa lecții de ceea ce înseamnă accesarea de bani europeni și administrație în general”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

În final, conducerea Primăriei a asigurat că dotările vor fi distribuite treptat către toate unitățile de învățământ din Târgoviște, contribuind astfel la îmbunătățirea calității educației în municipiu.