16.11.2023 00:10

Miriuță a eșuat la Chindia

Miriuță a eșuat la Chindia
Galerie foto

Adus să promoveze Chindia în SuperLigă, Vasile Miriuță a tot vorbit despre play-off și un loc în primele 4, pentru momentul decembrie 2023. Cu două etape  rămase de jucat în acest an, Chindia este pe locul 10. La 6 puncte de locul 4, ocupat de Mioveni, fix echipa care ne-a dat cu terenul în cap pe Eugen Popescu, în ultima etapă. Până și prezența în play-off, adică în Top 6, este serios amenințată.

Cu un bilanț negativ lângă Turn, unde a înregistrat 6 eșecuri în 13 meciuri susținute în campionat și în Cupa României, Miriuță a eșuat la Chindia. Asociații nu l-au mai vrut, suporterii nu l-au mai vrut, nici măcar jucătorii nu l-au mai vrut. În mod normal, ar fi trebuit să-și prezinte demisia, după prestația jenantă cu Mioveni. Sunt trei partide consecutive în care echipa nu a marcat.

Era nevoie de un nou șoc la echipă, iar decizia este una logică. S-au vehiculat mai multe variante de înlocuri, iar trei dintre cei nominalizați, Emil Săndoi, Nicolae Dică și Daniel Oprița s-au arătat deschiși la discuții. A apărut în discuții și varianta locală Nicu Croitoru, în prezent vicepreședintele clubului.

În ciuda parcursului modest, Chindia încă mai păstrează șanse de calificare în play-off. Chiar dacă mici, ele există, numai că trebuie eliminați pașii greșiți. E nevoie de victorii în partidele rămase de disputat în acest an, cu CS Tunari (deplasare) și Concordia Chiajna (acasă).

 

Costin Mihai