24.05.2024 00:08

Mediul privat stă departe de fotbal

Mediul privat stă departe de fotbal
Galerie foto

Chindia Târgoviște a înregistrat foarte multe probleme din punct de vedere financiar în ultimii doi ani. Chiar dacă la începutul aventurii în prima ligă echipa târgovișteană era recunoscută drept una dintre cele mai stabile din punct de vedere financiar, lucrurile s-au schimbat spre finalul celor patru sezoane petrecute în primul eșalon fotbalistic, ba chiar au devenit mai complicate odată cu retrogradarea în eșalonul secund.

Chindia s-a bazat pe sprijinul asociaților, însă bugetul pare că a fost gestionat greșit de-a lungul timpului, iar clubul târgoviștean încă înregistrează datorii de peste un milion de euro. S-a vorbit foarte mult despre faptul că mediul privat nu se implică la Chindia Târgoviște. Au fost firme din județ care au contribuit la bugetul echipei, însă la un nivel scăzut, astfel că asociații au avut misiunea de a asigura supraviețuirea acestui club.

Multă lume se întreabă de ce reprezentanți din mediul privat nu se îndreaptă către clubul de lângă Turnul Chindiei. Lucrurile sunt simple din punctul meu de vedere. Cine și-ar asocia imaginea cu un club în jurul căruia există mereu scandaluri? Ce ar avea de câștigat în urma asocierii cu o echipă mediocră de liga secundă? Parcursul echipei a făcut ca numărul suporterilor prezenți pe stadion să scadă de la un  meci la altul, astfel, mi-e greu să cred că cineva ar putea să vină alături de un club care este părăsit de tot mai mulți fani.

Majoritatea echipelor din fotbalul românesc supraviețuiesc datorită sprijinului venit din partea autorităților locale, dar cu toate acestea, mulți microbiști se întreabă de ce nimeni nu mai face performanță? Mediul privat stă departe de fotbal, iar eu nu judec acest lucru. Nimeni nu își asociază imaginea cu un proiect care nu are succes. Este o problemă în întreg fotbalul dâmbovițean, nu doar la Chindia Târgoviște. Flacăra Moreni și FC Pucioasa se chinuie la nivelul Ligii a 3-a, tot din această cauză.

Nici măcar echipa morenară, cu o istorie bogată în fotbalul românesc, nu poate atrage sponsori din mediul privat. Fotbalul dâmbovițean supraviețuiește datorită ajutorului venit de la autoritățile locale și județene. Acesta este adevărul, chiar dacă este unul trist. Rămân la părere că este foarte greu să se facă performanță fără sprijin din mediul privat. Iar acesta nu o să vină, dacă nu se vor pune la punct proiecte sănătoase, bine gândite, a căror finalitate să fie creșterea nivelului fotbalistic, nu confortul reprezentanților cluburilor.

 

 

Cosmin Sava