21.08.2024 00:07

Medaliații de la Olimpiadă au fost premiați de Țiriac

Medaliații de la Olimpiadă au fost premiați de Țiriac
Galerie foto

* Omul de afaceri, fost tenismen, a organizat o ceremonie la Otopeni, acolo unde le-a acordat premiile sportivilor români, mai exact 22 de mașini

 

România a încheiat Jocurile Olimpice de la Paris pe locul 23, după ce delegația noastră a obținut nouă medalii. Cele două medalii de bronz au fost cucerite de David Popovici (înot, 100 metri liber) și Ana Maria Bărbosu (gimnastică, sol, după decizia TAS). Medaliile de argint au fost câștigate de Simona Radiș și Ancuța Bodnar (canotaj, dublu vâsle feminin), Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel (canotaj, dublu rame feminin) și Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc (canotaj, dublu vâsle categorie ușoară feminin).

Pe cea mai înaltă dreaptă a podiumului au urcat David Popovici (înot, 200 metri liber), Andrei Cornea și Marian Enache (canotaj, dublu vâsle masculin), plus Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș, Victoria Ștefania Petreanu (canotaj, 8+1 feminin).

Toți cei 21 de sportivi de mai sus, plus Sabrina Voinea, locul 4 în finala de la sol, au fost premiați de către Fundația Țiriac. În cursul zilei de vineri, 16 august, Ion Țiriac a organizat o ceremonie la Otopeni, acolo unde le-a acordat premiile sportivilor români, mai exact 22 de mașini. Fiecare sportiv a primit câte o mașină, care are o valoare de piață de 50.000 de euro, în culoarea medaliei cucerite.

Țiriac: „Ne-au dat o rază de soare”

Ion Țiriac a transmis felicitări sportivilor care au făcut parte din delegația României și a lansat un apel la factorul politic, care ar trebui să sprijine mai mult sportul românesc.

„Suntem aici, nu e nimic oficial. Asta e o treabă aproape de familie. Suntem aici să plătim tributul care-l avem, răsplata și respectul acestor oameni care, la Paris, în sfârșit, ne-au dat o rază de soare. Ne-au arătat că poate suntem pe drumul bun. Că poate încet, încet, ne recâștigăm ceea ce am avut întotdeauna, adică nu gena pentru sport, nu asta, dar poate ne recâștigăm înapoi copilul, ca să mai lase tableta și să-și facă alte treburi, dacă părinții au ceva în cap, și să vedem cum facem, poate ajungem din nou acolo unde am fost. Ați făcut foarte mult, ați făcut mult mai mult decât credeam. Pe de o parte, pe de altă parte, cine știe, am avut onoarea, plăcerea să-l văd pe domnul prim-ministru  și ne-a promis că ceea ce a scos din gură se face, că încep acum și de la infrastructură, să dea bani și pentru sport. Cred că o să o facă. Hai să vedem cum facem noi ăștia care suntem mai bătrânei pe-aici”.

 

 

 

 

Cosmin Sava