13.06.2024 00:18

Lucrări intense la Grădinița „Prichindel” din Pucioasa

Lucrări intense la Grădinița „Prichindel” din Pucioasa
Galerie foto

Educația continuă să fie o prioritate pentru administrația locală din Pucioasa, iar lucrările de la Grădinița „Prichindel” se desfășoară în ritm susținut. În locul vechii clădiri, care nu mai corespundea standardelor europene, va fi construit un nou corp modern ce va include șapte săli de clasă.

Noul imobil va dispune de dormitoare pentru copiii din cele șapte grupe care vor beneficia de program prelungit. Primarul Constantin Ana a subliniat că arhitectura clădirii este deosebită, incluzând un amfiteatru pentru evenimente cultural-artistice. Proiectul mai prevede amenajarea unui loc de joacă situat sub nivelul construcției, conform unui plan bine gândit, a adăugat edilul.

Investiția, finanțată prin Axa 13 a Programului Operațional Regional (POR), are o valoare de 20 de milioane de lei. Cei 200 de copii de la Grădinița „Prichindel” au fost relocați în spații tip container, care dispun de toate condițiile necesare desfășurării activităților educaționale. Acestea sunt situate pe strada Nufărului, în centrul orașului, lângă sediul Primăriei Pucioasa.

Primarul Constantin Ana a anunțat că, prin POR, vor fi reabilitate și alte două grădinițe cu program prelungit, precum și biblioteca orășenească. Totodată, programul include lucrări pentru infrastructura stradală, cum ar fi reabilitarea trotuarelor, amenajarea de noi spații verzi și înlocuirea iluminatului public. Edilul a subliniat că educația a fost mereu în atenția actualului executiv al Primăriei Orașului Pucioasa și că investițiile în dezvoltarea infrastructurii educaționale vor continua.

 

 

Ștefan Khalil