12.07.2024 00:10

Liga a 2-a va fi mai puternică

Liga a 2-a va fi mai puternică
Galerie foto

Cea de-a 85-a ediție a eșalonului secund, care va începe pe 3 august, are câteva modificări de regulament, pe lângă mărirea numărului de echipe care vor lua startul pentru sezonul 2024-2025. În primul rând, cluburile vor trebui să utilizeze permanent pe teren minimum cinci jucători români formați la nivel național și eligibili pentru selecționatele autohtone. Echipele care nu vor respecta regula vor fi sancționate financiar. Între cele 22 de echipe sunt două foste prim-divizionare (FCU Craiova și Voluntari) și șase echipe promovate din Liga a 3-a (CS Afumați, FC Bihor Oradea, Muscel Câmpulung, Metalul Buzău, Unirea Ungheni, CSM Focșani).

Celelalte echipe sunt Steaua București, Ceahlăul Piatra Neamț, Corvinul Hunedoara, Viitorul Pandurii Tg. Jiu, CSM Reșița, CSM Slatina, CS Mioveni, FC Argeș, Chindia Târgoviște, Concordia Chiajna, CSC Șelimbăr 1599, FK Csikszereda, Metaloglobus București și CS Dumbrăvița. După cum se observă, în locul unor echipe care au făcut doar act de prezență în sezonul trecut și au retrogradat (Progresul Spartac și CS Tunari, dar și CSM Alexandria sau Unirea Dej), au apărut sau reapărut după perioade mai lungi ori mai scurte, echipe din localități bine racordate la fotbal, precum CS Afumați, care revine după 6 ani, Bihor Oradea, după 8 ani, FCM Focșani, după 16 ani, precum și debutantele Muscel Câmpulung (această echipă a mai fost în liga secundă dar, probabil, este vorba de o reînființare), Metalul Buzău și Unirea Ungheni. Desigur, favorite la... drum sunt echipele care au fost în play-off și au ratat promovarea, dar și FC Argeș, Chindia, Concordia, Voluntari și FCU Craiova.

Liga a 2-a este mai puternică, nu doar pentru că are două echipe în plus ci, în special, pentru că orașele avide pentru performanță s-au înmulțit. Chindia Târgoviște trebuie să-și mențină obiectivul, promovarea în primul eșalon. Dacă nu ai obiectiv, înseamnă că nu știi pentru ce lupți și nici nu vei lupta cu adevărat. Așa cum jucătorii și antrenorii au pretenții să fie plătiți bine și la timp (lucru normal, dealtfel) la fel de normal este ca și conducerea AFC Chindia să propună obiective clare, care să-i satisfacă pe cei care asigură baza financiară a clubului, adică de la suporteri (și ei contribuie prin impozite și cumpărarea biletelor), până la sponsori, acționari, etc.

Deasemenea, ar fi de dorit ca greșelile din sezonul trecut, cu duiumul, să nu se mai repete. Stabilitatea, devotamentul și munca asiduă trebuie să caracterizeze echipa Chindia în acest sezon. Parcă și nouă ne-a fost rușine de cele întâmplate, în bătătura echipei fanion a județului Dâmbovița, până spre finalul campionatului, când Gabriel Boriga a stopat o debandadă de neînchipuit.

 

 

 

 

 

 

 

Vasile Neagu