08.11.2023 00:13

Legea Porcului, cu reguli sanitare riguroase

Legea Porcului, cu reguli sanitare riguroase
Galerie foto

Cum Sărbătoarea Crăciunului se apropie, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița, Sandu Tolea, a adus în discuție importanța respectării Legii Porcului și necesitatea aplicării riguroase a regulilor sanitare și de siguranță alimentară.

„Suntem un popor de oameni care ne respectă tradițiile, iar în perioada următoare se apropie momentul sacrificării porcilor pentru sărbătorile de iarnă”, a declarat Sandu Tolea. „Noi, Direcția Sanitar-Veterinară, Guvernul României și toți cei implicați în aplicarea Legii Porcului, ne străduim să protejăm tradiția românească și să prevenim răspândirea pestei porcine”.

În discursul său, Tolea a subliniat că virusul pestei porcine este o amenințare majoră pentru populația de porci mistreți și porci domestici. El a comparat impactul acestui virus cu pandemia de COVID-19, menționând că, deși boala nu se transmite la oameni, trebuie să înțelegem gravitatea situației.

„Dorim să continuăm să avem acces la carne de porc de calitate în România și să ne asigurăm că consumăm produse sănătoase”, a adăugat Tolea. „Pentru a preveni răspândirea virusului, este esențial să respectăm cu strictețe regulile și să fim vigilenți în timpul procesului de sacrificare și prelucrare a porcului”.

Inspectorii DSVSA vor începe controale pentru a se asigura că toate măsurile de siguranță și igienă sunt respectate în perioada sacrificării porcilor pentru sărbători. Aceste acțiuni au ca scop prevenirea răspândirii virusului pestei porcine și menținerea calității produselor alimentare.

Astfel, respectarea Legii Porcului și a regulilor de igienă rămâne esențială pentru protejarea tradiției românești și menținerea sănătății populației de porci, asigurând, în același timp, disponibilitatea de carne de porc de înaltă calitate pentru consumul public.

 

 

Ștefan Khalil