14.09.2023 00:20

Jurnal de război. Alarmă! România sub focul Kremlinului

Jurnal de război. Alarmă! România sub focul Kremlinului
Galerie foto

3 septembrie 2023. De ce s-au temut românii că se va întâmpla-sperând că nu se va ajunge aici -, iată, s-a întâmplat: România a fost atinsă de focul Kremlinului. Urletul iadului s-a auzit acum chiar pe pământul românesc, la Plaur, în Delta Dunării.

Dintr-o eroare de calcul sau nu, o dronă lansată de ruși s-a prăbușit în acele locuri binecuvântate de Dumnezeu. Dar diavolul, în acest caz tocmai de la Kremlin, n-are el ochi pentru una din frumusețile lumii. Cu ori fără voie, răul s-a produs.

Și nu greșesc dacă spun că era de așteptat. Și nu a fost de mirare că președintele României, și premierul și ministrul Apărării naționale au dat-o în bâlbâială, că este imposibil să se fi petrecut așa ceva, că ar fi știut că nu este cazul ca populația patriei să intre în panică…

A doua zi, ca și cum visul liniștitor s-ar fi spulberat în zori, adevărul i-a izbit, în moalele capului până și pe niște iluștrii generali pensionari, deveniți, analiști, militari pe la diferite televiziuni care, siguri pe expertiza lor de teoreticiano-strategic care n-au prea fost într-un război, au garantat că rușii operează cu precizie dronele și că nu vor pune NATO în situație limită/dramatică de a activa faimosul articol 5 din Tratatul Alianței.

Și, astfel, minciuna publică de la Palatul Cotroceni a ieșit ca uleiul la suprafața apei (Dunării) locuitorii de la Plaur – trăind zi de zi cu groaza în suflet când dronele aduc moartea pe malul ucrainean al fluviului – trăgând un disperat semnal de alarmă. Păi președintele Joe Biden și secretarul general al NATO Jens Stoetemberg n-au promis că dacă, un centimetru din teritoriul Alianței va fi atins, se va aplica Rusiei replica/pedeapsa pe măsura?

 

 

 

 

George Coandă