27.11.2023 00:12

Izbândă în orezăria de la Tunari

Izbândă în orezăria de la Tunari
Galerie foto

Diego Longo nu a fost cap de listă pentru a prelua banca tehnică a Chindiei, însă nici nu s-a gândit prea mult, atunci când a venit oferta. O alegere curajoasă, despre care ne vom lămuri curând dacă a fost inspirată sau inconștientă. Cert e că italianul a operat mai multe schimbări în formula de start, mizând mai degrabă pe jucători de luptă, decât cu glezna fină. O opțiune corectă, generată de condițiile lacustre în care s-a jucat, dar și de profilul adversarului, unul de tăvăleală, care se ia la trântă și cedează greu.

Zivkovic, o alegere inspirată

Ignorat până acum la Târgoviște, Zivkovic a răsplătit cu vârf și îndesat încrederea antrenorului. A fost cel mai periculos om al Chindiei, forțând deschiderea scorului încă din debut. A trimis în bară (6), în brațele lui Isvoranu (7, 22), dar și în poartă (70), plasând excelent cu capul centrarea venită de la Moldoveanu. Robert a adus liniștea în tabăra Chindiei, după o cursă spectaculoasă și un șut inteligent la colțul scurt, deviat de Leca (81). Boțogan a ratat și el o șansă uriașă (30), Chindia putea primi chiar și un penalty (58), însă putea primi și gol, la acțiunea șiretului Dragoș Gheorghe (63). O victorie meritată și muncită a Chindiei, în orezăria de la Tunari, care o ține în viață în lupta pentru play-off, de care o despart 3 locuri și 2 puncte. Discursul de forță al lui Diego Longo, din momentul instalării, are acoperire după primul joc. Italianul debutează cu victorie, abia a doua obținută de roș-albaștri în deplasare. Obligatoriu, trebuie dublată etapa viitoare, la Târgoviște, cu Chiajna.

Caseta tehnică

Stadion: Central Arsenal Tunari. Marcatori: Zivkovic (70), Leca (81-autogol). Arbitri: Mihail Lăstun (Rm. Vâlcea) – Gabriel Neagu (Călărași), Anca Puscașu (Iași). Rezervă: Cătălin Ilie (București). Observator de arbitri: Cristian Savu (Bacău). Observator de joc: Lucian Cîrjă (Constanța).

Tunari: Isvoranu – Barfă, Leca, Fustar, Sima, A. Gheorghe (83 Stoian), V. Constantin (77 Florică), Ene, Bustea, Plumbuitu (27 M. Tache – 83 Licsandru), D. Gheorghe (83 Rogac). Antrenor: Ștefan Odoroabă.

Chindia: Railean – Albu, C. Dinu, Marc, Romeo, Fedele Bogaciuc (72 Prejmerean), Boțogan (85 R. Tache), Cojocaru (85 Plămadă), Zivkovic, Moldoveanu (90+1 Golofca). Antrenor: Diego Longo.

Foto: Digi TV

Costin Mihai