26.01.2024 00:13

Investiții majore pentru Raciu

Investiții majore pentru Raciu
Galerie foto

Primarul comunei Raciu, Vasile Grădinaru, a făcut recent declarații referitoare la progresele  realizate în infrastructura locală și planurile ambițioase pentru anul 2024. Anul trecut, a fost finalizat un proiect esențial de modernizare a infrastructurii pe Drumul Județean 702 B, de la Șuța Seacă până la biserica din satul menționat. Primarul Grădinaru a explicat că pe o lungime de 1,3 kilometri a fost realizat un strat de uzură și ridicare la cotă a căminelor de rețea de canalizare. Aceste intervenții au devenit necesare pentru a alinia căminele la nivelul asfaltului, după ce primul strat de asfalt fusese deja turnat.

Primarul a anunțat, de asemenea, planuri ambițioase pentru anul 2024, evidențiind modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public în comuna Raciu. De asemenea, se intenționează construirea unei capacități de producție a energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsum în comună. Grădinaru a subliniat că aceste proiecte sunt incluse în documentația depusă pentru Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar comuna speră să beneficieze de finanțare în acest sens.

Ne propunem să modernizăm și să extindem sistemul de iluminat public, iar producția de energie electrică din surse regenerabile va contribui la sustenabilitatea comunei Raciu. Am depus deja documentele necesare în cadrul PNRR și suntem optimiști cu privire la susținerea proiectului nostru", a declarat primarul Vasile Grădinaru.

În plus, edilul-șef a menționat că există planuri pentru asfaltarea a încă șase-șapte străzi în comună, ceea ce ar duce la finalizarea asfaltării tuturor străzilor din comuna Raciu.

 

 

Ștefan Khalil