11.07.2024 00:19

Investiții de amploare în infrastructura școlară

Investiții de amploare în infrastructura școlară
Galerie foto

*Proiectul cuprinde o serie de intervenții menite să transforme școala într-un model de eficiență energetică *Finanțarea pentru această inițiativă este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)

 

Școala Gimnazială „Grigore Alexandrescu” din Târgoviște este în plină desfășurare a unui proiect major de renovare energetică, primele lucrări de asemenea anvergură realizate vreodată în unitatea de învățământ din cartierul Vlad Țepeș. Finanțarea pentru această inițiativă este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Proiectul cuprinde o serie de intervenții menite să transforme școala într-un model de eficiență energetică. Printre lucrările planificate se numără termoizolarea clădirii, înlocuirea tâmplăriei, refacerea sistemului de încălzire și instalarea de echipamente alternative pentru producerea energiei electrice și termice din surse regenerabile. De asemenea, vor fi modernizate sistemele de climatizare și iluminat, iar sistemul de colectare și evacuare a apelor meteorice va fi refăcut.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 12.941.748 lei, fonduri asigurate prin Componenta C5 – Runda 2 – Valul renovării, conform declarațiilor primarului Târgoviștei, Daniel Cristian Stan.

„Această renovare nu doar că va îmbunătăți considerabil condițiile de studiu și confortul elevilor și personalului școlii, dar va contribui și la reducerea consumului energetic și la protejarea mediului prin utilizarea surselor regenerabile de energie”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

 

 

 

Ștefan Khalil