25.01.2024 00:13

Întărirea disciplinei financiare în sistemul de sănătate

Întărirea disciplinei financiare în sistemul de sănătate
Galerie foto

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Dâmbovița se angajează în consolidarea disciplinei financiare și contractuale în sectorul sănătății, în paralel cu eforturile de îmbunătățire a calității serviciilor medicale. Agnes Dincă, Directorul de Relații cu Furnizorii, a prezentat rezultatele acțiunilor de control desfășurate anul trecut.

„Unul dintre principalele noastre obiective este întărirea disciplinei financiare și contractuale în sistemul de sănătate. Am derulat mai multe acțiuni de control cu accent pe respectarea clauzelor contractuale către furnizorii de servicii medicale. Până la finalul anului 2023, am efectuat șase controale tematice, 26 de controale operative în domeniul medicinei de familie, și am acoperit o gamă largă de furnizori și servicii medicale în țintele noastre", a declarat Agnes Dincă.

Acțiunile de control au vizat medicina de familie, Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, farmacii, furnizori de servicii medicale și chimice, precum și ambulatorii de specialități paraclinice și centre de permanență. Controalele au fost menite să evalueze respectarea prevederilor Ordonanței 158 și derularea programelor naționale de sănătate.

În urma acestor verificări, au fost identificate 44 de neconformități, iar o sumă totală de 230.480,81 lei a fost imputată furnizorilor care nu au respectat clauzele contractuale. Măsurile dispuse vizează corectarea deficiențelor și asigurarea conformității cu standardele stabilite de CJAS Dâmbovița.

 

 

Ștefan Khalil