28.11.2023 00:15

Infracțiuni... de weekend

Infracțiuni... de weekend
Galerie foto

În zilele de 25 și 26 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost în teren și au continuat misiunile pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, combaterea infracționalității și asigurarea unui climat de ordine publică.

Alături de celelalte structuri cu atribuții în domeniu, în cadrul celor 13 acțiuni punctuale desfășurate, au fost angrenați polițiști de la ordine publică, rutieră, arme, explozivi și substanțe periculoase, investigații criminale și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Polițiștii au fost prezenți pe sectoarele de drum intens circulate și în zonele de interes, fiind organizate 35 filtre pe raza întregului județ. În cadrul misiunilor desfășurate, au fost legitimate peste 700 de persoane, controlate peste 500 de autovehicule și testați 113 conducători auto pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 354 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 91.000 de lei. Cele mai multe sancțiuni contravenționale, 226, au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. De asemenea, polițiștii rutieri au reținut 18 permise de conducere (șase pentru depășirea regimului legal de viteză) și au retras 10 certificate de înmatriculare.

În dimineața zilei de 26 noiembrie a.c., în intervalul orar 06.00-10.00, polițiștii de la rutieră și ordine publică au organizat o acțiune pentru reducerea riscului rutier menținerea unui climat de ordine publică și combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic și piscicol. Astfel, polițiștii au aplicat 129 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 28.000 de lei, din totalul acestora, 101 fiind pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.