15.05.2024 00:15

Înființarea substației de ambulanță la Dărmănești

Înființarea substației de ambulanță la Dărmănești
Galerie foto

*Substația de la Dărmănești va deservi nevoile de asistență medicală de urgență pentru mai multe localități din zonă, inclusiv I.L. Caragiale, Mija, Adânca și Săcuieni

 

Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Dâmbovița anunță că proiectul înființării unei substații de Ambulanță la Dărmănești a primit aprobarea Comisiei Interministeriale, reprezentând un moment important în îmbunătățirea asistenței medicale de urgență în județ.

Conform declarațiilor managerului SAJ Dâmbovița, Mihail Gheorghe, proiectul a fost validat de către comisia respectivă, iar următorul pas este emiterea Ordinului de ministru. După finalizarea acestui proces formal, se estimează că substația va intra în funcțiune în aproximativ un an și jumătate. O caracteristică distinctivă a proiectului constă în planul său de a funcționa fără personal dedicat, ci cu angajați care își desfășoară deja activitatea la alte substații. Această abordare a fost necesară pentru a evita obstacolele potențiale legate de aprobarea suplimentării de posturi în cadrul SAJ, care este reglementată la nivel național prin hotărâre de Guvern.

Substația de la Dărmănești va deservi nevoile de asistență medicală de urgență pentru mai multe localități din zonă, inclusiv I.L. Caragiale, Mija, Adânca și Săcuieni.

Mihail Gheorghe, managerul SAJ Dâmbovița, a vorbit despre importanța acestui proiect: „Dacă în proiect era prevăzut și personal, probabil nu ar fi trecut. La noi, suplimentarea de posturi se face la nivel național, prin hotărâre de Guvern, ultima oară când s-a întâmplat acest lucru a fost în timpul pandemiei”, a transmis Mihail Gheorghe, managerul SAJ Dâmbovița.

 

 

Ștefan Khalil