05.12.2023 00:11

Iar pe final?

Iar pe final?
Galerie foto

* Chindia încheie anul pe locul 11, la două puncte în spatele celor de la Viitorul Târgu Jiu, care ocupă ultima poziție de play-off

 

În etapa cu numărul 15 din această ediție a Ligii a 2-a, Chindia Târgoviște a primit vizita formației Concordia Chiajna. Meciul a fost unul echilibrat, în care s-a resimțit presiunea faptului că ambele echipe sunt implicate în lupta pentru un loc de play-off. Chindia a condus, a avut două șanse mari să închidă meciul, nu a făcut-o, iar Concordia a egalat în finalul jocului și a obținut un punct nesperat. Chindia încheie anul pe locul 11, la două puncte în spatele celor de la Viitorul Târgu Jiu, care ocupă ultimul poziție de play-off.

Chiajna, mai periculoasă în prima parte

Prima ocazie a meciului a avut-o Concordia, însă Ghimfuș a finalizat modest dintr-o poziție foarte bună (14). Chiajna a continuat să fie echipa mai periculoasă, dar Railean a respins în corner mingea expediată de Gabi Torje din lovitură liberă (22). Prima ocazie a Chindiei a venit în urma unui corner, însă Bogaciuc a trimis pe lângă, cu o lovitură de cap (24). Concordia a revenit în atac, numai că șutul lui Corbu din marginea careului a trecut peste poartă (27). Oaspeții au avut ultima ocazie din prima repriză, însă Moise a finalizat slab, în urma unei pase bune de la Bălan (33). Zivkovic a solicitat penalty în urma unui duel cu Dorin Codrea, dar centralul Vădana a lăsat jocul să continue (41).

Moldoveanu a ratat un penalty

Chiar dacă Chiajna a fost echipa mai periculoasă, Chindia a reușit să deschidă scorul în startul reprizei secunde. Moldoveanu a trecut ușor de Stănică, a șutat, Dumbravă a încercat să respingă, dar a trimis în propria poartă (48). Fedele a executat o lovitură liberă, mingea l-a lovit în mână pe Lazăr, iar Vădana a fluierat și a oferit un penalty Chindiei, însă Oncescu a reușit să-l blocheze pe Moldoveanu (71). Chiajna a intrat în meci, Bălan a trimis o lovitură bună de cap, însă Railean a blocat (77). Chindia a fost aproape să închidă meciul, Șerban a centrat bine, doar că Bogaciuc a trimis mult peste, din cădere, dintr-o poziție excelentă (77). Finalul jocului a aparținut echipei din Chiajna. Bălan a restabilit egalitatea, în urma unei faze pornite pe greșeala lui Bogaciuc (89), iar Concordia a mai avut o șansă bună, însă Pop a finalizat modest, dintr-o poziție bună (90+4).

Caseta tehnică

Stadion: Eugen Popescu - Târgoviște. Au marcat: Dumbravă (48-autogol) / Bălan (89). Cartonașe galbene: Boțogan (54), Marc (65), Tache (80) / Moise (23), Lazăr (70), Codrea (80). Au arbitrat: Sorin Vădana, Cosmin Bojan și Csaba Antal. Arbitru de rezervă: Narcis Bodocan. Observator de arbitri: Ion Olteanu. Delegat de joc: Radu Bitea.

Chindia: Railean – Albu (85 Anișorac), Marc, C. Dinu, Romeo – Boțogan (76 Tache), Fedele, Bogaciuc (90 Prejmerean), Max. Cojocaru (76 A. Șerban) – Zivkovic (85 Plămadă), Moldoveanu. Antrenor: Diego Longo.

Concordia: Oncescu – Corbu (85 Cocoș ), Gerson, Stănică, Dumbravă – R. Lazăr (73  Pop) – Ghimfuș (85 Iancu), D. Codrea,  Moise (63 Tucaliuc), Torje (63 Hlistei) – Bălan. Antrenor: Erik Lincar.

 

 

Cosmin Sava