08.07.2024 00:20

Herr Fritz, nein! Hai, las-o baltă!

Herr Fritz, nein! Hai, las-o baltă!
Galerie foto

Herr Dominic Fritz, na poftim, se vrea la Cotroceni! Ja, știu bine că așa zisa Constituție a UE, Tratatul de la Lisabona, validat de Parlamentul European, stipulează cum că orice cetățean al Uniunii este un fel de „cetățean universal”, adică poate candida la orice funcție publică din oricare stat membru, drept pentru care herr Dominic are voie să viseze la fotoliul prezidențial al României, de-aia vrea, blitz, să-și ia cetățenia română. C

ă așa este prevăzut la „sfânta constituțiune” a statului român și pe care nimeni n-o prea mai respectă. Sehr gut, herr Dominic, care merită a fi felicitat că a învățat să vorbească perfect românește, chiar mai bine decât consângenul său născut în orașul românesc de pe Cibin. Uite-așa, după ce a redevenit, la recentele alegeri locale, primarul ditamai municipiului Timișoara, victorie uriașă, și-a sucit privirea spre Palatul Cotroceni.

Dar, să fiu bine înțeles, și-a sucit-o nu de capul lui. Nein. Cineva îl împinge să râvnească Cotroceniul. Și dacă e să mă gândesc bine, USR-ul din care face parte – deocamdată aflându-se într-o vânzoleală disolutivă, dar pe care niște  „forțe oculte” de pe afară nu o vrea chiar dusă -, fiind invenția neomarxistă a nababului globalist american George Soros, care tot pune la cale „revoluții resetatoare” pe unde apucă pe planetă, de bună seamă că va trebui să fie platforma lui de lansare spre Cotroceni.

Herr Fritz, danke, lasă-ne în durerea noastră, că de un neamț, care a stat în vacanță un deceniu la Cotroceni, ne-am săturat. De încă unul, care să adâncească și mai vârtos eșuarea României la ordinul ocultei neomarxiste/progresiste/globaliste, nu mai avem nevoie. Hai, las-o baltă! Vezi de treaba ta la Timișoara pe unde nu prea mai făcut mare scofală. Nici nemții nu mai sunt ce au fost!

Păcat. La urma urmelor, țara asta este a românilor. Ori nu mai este? O veni vremea – dați-mi voie să sper – ca să avem la Cotroceni un român de nădejde, că doar n-or fi pierit oamenii politici adevărați din România. Sună naționalistă dorința mea. Este. Ei și? Oricum, herr Fritz, nein!

 


George Coandă