07.09.2023 00:13

Furnizorii de servicii medicale la domiciliu, luați la bani mărunți

Furnizorii de servicii medicale la domiciliu, luați la bani mărunți
Galerie foto

*Directorul adjunct a explicat că CJAS Dâmbovița nu are dreptul să efectueze controale la domiciliul asiguraților, ci se axează pe furnizorii cu care au contracte în vigoare

 

Ștefan Khalil


Niculina Sandu, director adjunct al Casei Județene de Sănătate (CJAS) Dâmbovița, a anunțat recent că se efectuează controale regulate asupra furnizorilor de servicii medicale la domiciliu. Aceste verificări au loc în fiecare an și se concentrează exclusiv asupra furnizorilor de servicii medicale. Directorul adjunct a explicat că CJAS Dâmbovița nu are dreptul să efectueze controale la domiciliul asiguraților, ci se axează pe furnizorii cu care au contracte în vigoare. Aceste controale sunt derulate în funcție de sumele din contractele încheiate cu furnizorii și se asigură că sunt respectate toate obligațiile prevăzute în contract.

Până în prezent, în urma inspecțiilor efectuate, nu s-au descoperit nereguli semnificative din partea furnizorilor de servicii medicale la domiciliu din Dâmbovița.

Directorul adjunct, Niculina Sandu, a subliniat: „Ne concentrăm pe furnizorii de servicii la domiciliu și efectuăm controale anuale. În trecut, am efectuat un control la nivelul asiguraților în 2017, dar aceasta a fost o excepție și a fost realizat de Casa Națională de Sănătate la nivel național. În Dâmbovița, nu am înregistrat cazuri în care furnizorii să nu se prezinte la domiciliul asiguraților." Aceste măsuri de control au ca scop asigurarea calității serviciilor medicale la domiciliu și protejarea intereselor asiguraților din județul Dâmbovița.