19.01.2024 00:14

Finanțarea Investițiilor Rurale Dâmbovița, implementate prin PNDR

Finanțarea Investițiilor Rurale Dâmbovița, implementate prin PNDR
Galerie foto

Directorul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJEFIR) Dâmbovița, Veronica Oprea, a adus la cunoștința publicului rezultatele obținute de instituția sa în ultima perioadă. Într-o declarație recentă, Veronica Oprea a vorbit  despre angajamentul OJEFIR Dâmbovița de a atinge toate obiectivele stabilite în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru portofoliul de proiecte gestionate la nivelul Oficiului Județean pentru Programarea Financiară 2014-2020.

În cadrul sesiunilor de depunere a proiectelor, s-au evidențiat multiplele măsuri finanțate din PNDR 2014-2020 la nivelul Oficiului Județean Dâmbovița. Printre acestea se numără:

„Măsura 4-1 și 4-1 A, dedicată investițiilor în exploatații agricole și pomicole. Măsura 4-2, care sprijină investițiile în prelucrarea, comercializarea și dezvoltarea de produse agricole. Măsura 6-1, unde s-a înregistrat un număr impresionant de 1348 de tineri fermieri care au primit sprijin pentru instalarea în agricultură. Măsura 6-2, ce oferă sprijin pentru înființarea de activități non-agricole în zonele rurale, cu 51 de firme beneficiare. Măsura 6-3, care a finanțat 2050 de firme agricole sau zootehnice pentru dezvoltarea fermelor mici. Măsura 6-4, cu sprijin pentru investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole, având 9 societăți beneficiare. Măsura 9-1 și 9-1A, axată pe înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol și pomicol, încurajând colaborarea în acest domeniu. Măsura 17-1, care a acordat prime de asigurare pentru culturi, animale și plante, sprijinind 354 de polițe de asigurare”.

Acestea sunt rezultatele obținute de OJEFIR Dâmbovița în implementarea Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) și în gestionarea diverselor măsuri prevăzute în perioada 2014-2020. Directorul OJFIR Dâmbovița, Veronica Oprea, a transmis că obiectivul instituției pe care o reprezintă rămâne acela de a încurajat potențialii beneficiari să participe activ în viitoarele sesiuni de depunere a proiectelor, contribuind astfel la dezvoltarea durabilă a zonelor rurale din județ.

 

 

 

Ștefan Khalil