09.02.2024 00:16

DSVSA, în continuă căutare de veterinari

DSVSA, în continuă căutare de veterinari
Galerie foto

*Directorul DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea, a subliniat necesitatea de a avea un număr adecvat de medici veterinari pe întregul teritoriu al județului

 

În județul Dâmbovița, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) se confruntă cu o cerință permanentă pentru medici veterinari!

Chiar dacă organizarea de concursuri pentru angajări noi la stat este încă suspendată, activitatea intensă de la DSVSA nu încetează niciodată, necesitând o prezență continuă a medicilor veterinari pentru a acoperi toate aspectele legate de supravegherea și controlul alimentelor și a sănătății animalelor din județ.

În plus, și în 2024, medicii veterinari vor fi  implicați activ în campaniile de vaccinare a păsărilor și animalelor domestice, precum și în eforturile de combatere a bolilor animalelor, cum ar fi pesta porcină africană, care rămâne o preocupare majoră pentru autoritățile veterinare dâmbovițene.

Directorul DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea, a subliniat necesitatea de a avea un număr adecvat de medici veterinari pe întregul teritoriu al județului, menționând că, în prezent, instituția se bazează pe aproximativ 90 de medici veterinari angajați și aproximativ 160 de medici veterinari concesionari care desfășoară activități în teritoriul județului.

„Pot spune că numărul actual nu este suficient pentru a face față tuturor cerințelor și provocărilor. Spre sfârșitul anului trecut, a fost organizat un concurs pentru ocuparea a nouă posturi vacante de medici veterinari, însă doar trei candidați au reușit să treacă probele. Sperăm ca în următoarea perioadă să mai organizăm și alte concursuri și să avem câți mai mulți candidați”, a transmis directorul DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea.

Ștefan Khalil