17.06.2024 00:16

DSVSA Dâmbovița, în „focul” luptei cu toxiinfecțiile alimentare

DSVSA Dâmbovița, în „focul” luptei cu toxiinfecțiile alimentare
Galerie foto

Prin intermediul unui comunicat de presă, directorul DSVSA Dâmbovița, dr. Sandu Tolea, ține să-i informeze pe cetățenii județului de riscurile la care se expun dacă nu respectă regulile care se impun  în sezonul cald, când crește riscul alterării alimentelor și, implicit, apariția toxiinfecțiilor alimentare. De aceea, este bine să fie respectate câteva măsuri simple, dar foarte eficiente:

„Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dambovița recomandă  populației ca, în perioadele cu temperature ridicate, să acorde atenție modului în care păstrează sau prepară alimentele și locurilor de unde acestea sunt cumpărate. Astfel, consumatorilor li se recomandă: să cumpere produse alimentare numai din locuri sau spații înregistrate sau autorizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, pentru că le oferă garanția unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar și care sunt depozitate în condiții corespunzătoare de temperatură și igienă; cât mai repede posibil, după cumpărare, alimentele de origine animală se fie introduce în frigider, unde se păstrează astfel: carnea refrigerată, laptele, produsele din lapte și ouăle la o temperatura de refrigerare de preferință între 0˚C +4˚C și separate în funcție de categoria de produs, iar carnea congelată la o temperatură cât mai scazută, respectiv sub -12˚C; să ambaleze separat alimentele care urmează a fi depozitate în frigider și să le mențină în decursul perioadei de valabilitate, la temperaturile indicate pe ambalaj; să păstreze alimentele gătite în recipient acoperite; produsele care au fost decongelate să nu se recongeleze pentru a fi preparate sau consumate ulterior; să îndepărteze alimentele alterate, care sunt o sursă de contaminare pentru celelalte alimente; să spele bine fructele și legumele înainte de a le depozita în frigider și înainte de a le consuma”, a transmis directorul executiv al DSVDA Dâmbovița, dr. Sandu Tolea.

 

 

 

 

Violeta Stanciu