15.05.2024 00:13

Digitalizarea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

Digitalizarea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște
Galerie foto

*„Sunt 100 spitale, inclusiv spitalul de la Târgoviște, care vor fi digitalizate. Fiecare spital a primit în jur de un milion de euro”

 

Digitalizarea spitalelor este o etapă importantă în procesul de modernizare a sistemului de sănătate românesc! Un spital digital este un spital care a adoptat tehnologiile informatice și digitale pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor medicale oferite, dar și pentru a eficientiza procesele interne. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a declarat recent  la Târgoviște că 100 de spitale din România, inclusiv Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, vor intra în proces  de digitalizare. În acest sens fiecare unitate medicală a primit aproximativ un milion de euro pentru demararea procedurilor specifice digitalizării.     

„Sunt 100 spitale, inclusiv spitalul de la Târgoviște, care vor fi digitalizate. Fiecare spital a primit în jur de un milion de euro. În plus digitalizăm toate instituțiile aflate în subordinea Ministerului Sănătății, inclusiv direcțiile de sănătate publică iar această digitalizare presupune pe de o parte achiziția de medicamente, de servere și integrarea într-un soft astfel încât informația să putem să o avem cuantificabilă și observabilă în timp real. Referitor la spitalele regionale, pentru prima dată prin anii  2005-2006 a fost lansat acest proiect. Noi le construim dar  sunt foarte mulți  miniștri, inclusiv de la alte partide politice, care trebuie  întrebați de ce nu au construit spitale regionale până acum”, a declarat la Târgoviște  ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

 

 

Violeta Stanciu