08.12.2023 00:15

Dezvoltare și modernizare în comuna Runcu

Dezvoltare și modernizare în comuna Runcu
Galerie foto

Administrația locală din comuna Runcu se angajează într-un efort semnificativ de dezvoltare prin planificarea a două proiecte majore menite să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor. Primarul Gheorghe Brebeanu a dezvăluit că una dintre prioritățile de top este construirea unui pod nou ce va traversa Râul Ialomicioara, proiect ce va beneficia de finanțare prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Simultan, administrația locală planifică să demareze construcția unui modern Cămin Cultural în satul Bădeni, amplificând astfel infrastructura culturală a comunității. Realizarea acestor proiecte de anvergură va începe odată ce sursa de finanțare va fi asigurată, ținând cont de importanța acestora pentru comunitatea locală.

Primarul Gheorghe Brebeanu a subliniat că fondurile disponibile în bugetul local nu sunt suficiente pentru a demara astfel de investiții și că atragerea de fonduri externe devine esențială pentru a susține proiectele ambițioase de dezvoltare.

El a declarat: „Avem proiecte de investiții semnificative pe care dorim să le realizăm, însă suntem conștienți de limitele bugetului nostru. Pentru noi, dezvoltarea turismului reprezintă o prioritate. Intenționăm să asfaltăm trei kilometri de drum, unde se află pensiuni, și să construim un pod peste Râul Ialomicioara, tot în cadrul programului Anghel Saligny. De asemenea, avem în plan edificarea unui Cămin Cultural în satul Bădeni. Toate acestea sunt proiecte de importanță majoră, pe care ne propunem să le finalizăm, dacă este posibil, în acest an”.

Aceste inițiative sunt văzute nu doar ca proiecte de infrastructură, ci și ca mijloace de stimulare a dezvoltării turismului și a vieții culturale în comuna Runcu.

 

 

Ștefan Khalil