11.06.2024 00:16

Dezbateri „fierbinți” despre problemele vârstnicilor

Dezbateri „fierbinți” despre problemele vârstnicilor
Galerie foto

La cea mai recentă ședință a Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice (CJP) Dâmbovița, președintele Gheorghe Popa a atras atenția asupra unor probleme majore cu care se confruntă persoanele în vârstă din județ.

În cadrul întâlnirii, Gheorghe Popa a vorbit despre două aspecte critice. Primul se referă la comportamentul inadecvat al unor angajați ai entităților responsabile de eliberarea documentelor necesare pentru recalcularea pensiilor. Gheorghe Popa a descris atitudinea acestor angajați ca fiind distanțată, rece, neimplicată și plictisită, ceea ce adaugă o povară suplimentară asupra pensionarilor care deja se confruntă cu dificultăți în acest proces.

Al doilea aspect abordat de președinte a vizat problemele generale ale vârstnicilor din Dâmbovița, subliniind dificultățile cu care se confruntă cei cu probleme de sănătate. Gheorghe Popa a vorbit cu tristețe despre impactul pensiilor mici și al prețurilor în continuă creștere la produsele de strictă necesitate, inclusiv la medicamente, asupra calității vieții bătrânilor.

Este inacceptabil ca persoanele în vârstă să fie tratate cu atâta indiferență de către cei care ar trebui să le acorde sprijin. De asemenea, creșterea constantă a prețurilor și pensiile insuficiente fac viața foarte dificilă pentru mulți dintre vârstnicii noștri", a declarat Gheorghe Popa.

Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița a cerut măsuri urgente pentru a remedia aceste probleme și a asigura un tratament respectuos și empatic pentru toți pensionarii. De asemenea, a solicitat sprijin pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale vârstnicilor, subliniind necesitatea unor politici publice mai eficiente în acest sens.

 

 

 

 

Ștefan Khalil