18.06.2024 00:10

Cu un pas în Liga a 3-a

Cu un pas în Liga a 3-a
Galerie foto

Urban Titu a continuat parcursul impresionant din acest sezon și în manșa tur a barajului pentru promovarea în Liga a 3-a. În fața unei asistențe generoase, la Hagioaica, echipa pregătită de Marian Vătavu s-a impus clar, 3-0, și a luat o opțiune serioasă la promovare. Metropolitan Ișalnița nu s-a ridicat la nivelul formației dâmbovițene în partida tur, însă în fotbal orice este posibil, astfel că echipa din Titu trebuie să trateze cu seriozitate maximă meciul retur, care se va disputa la finalul acestei săptămâni.

Titu a demonstrat că, din punct de vedere sportiv, este o echipă pregătită să evolueze în eșalonul de bronz al fotbalului românesc. După ce a reușit eventul la nivel județean, Urban s-a distrat cu echipa campioană din județul Dolj, pe care a învins-o fără emoții. Gruparea din Titu are o șansă importantă să revină în Liga a 3-a după foarte mulți ani și să încheie sezonul cu rezultate incredibile.

Totuși, misiunea nu este încă încheiată, urmează meciul retur, iar Urban Titu trebuie să demonstreze și în partida respectivă că este echipa mai bună și că merită să evolueze în Liga a 3-a. Ar fi un moment important pentru fotbalul dâmbovițean, întrucât în ultimii ani formații precum Tărtășești, Cornești, Ziduri sau Gura Șuții au ratat promovarea în urma meciurilor de baraj. Retrasă din Liga a 3-a în toamna anului 2017, echipa pregătită în prezent de Marian Vătavu este foarte aproape să revină într-un eșalon național.

La Urban s-a lucrat bine în ultimul an, dar reprezentanții clubului trebuie să fie atenți, în eventualitatea unei promovări, pentru că nivelul Ligii a 3-a este unul mult superior fotbalului județean. Au mai rămas 90 de minute de luptă pentru Urban Titu, iar la final, dacă se obține promovarea, se poate declanșa petrecerea. Fotbalul dâmbovițean a crescut mult în ultimii ani, iar această promovare ar reprezenta dovada în acest sens.

 

 

Cosmin Sava