20.05.2024 00:16

Criză de medici la SAJ Dâmbovița

Criză de medici la SAJ Dâmbovița
Galerie foto

*Una dintre principalele cauze ale lipsei de personal medical este secția de Urgențe a Spitalului Județean din Târgoviște

 

Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) Dâmbovița se confruntă în continuare cu o criză acută de medici, iar eforturile pentru găsirea unei soluții la această problemă se intensifică în cursul anului 2024. Managerul SAJ Dâmbovița, Mihail Gheorghe, a anunțat că mai multe posturi vacante, inclusiv trei destinate medicilor, vor fi scoase la concurs. Cu toate acestea, până în prezent, interesul pentru aceste poziții a fost redus, chiar dacă salariile oferite sunt considerate atractive.

Una dintre principalele cauze ale lipsei de personal medical este secția de Urgențe a Spitalului Județean din Târgoviște. Medicii ezită să se angajeze în această secție din cauza presiunii intense și a programului dificil, care presupune ture de 12 ore la lucru și 24 de ore de repaus. Managerul SAJ Dâmbovița, Mihail Gheorghe, a subliniat că mulți medici renunță la procesul de recrutare din cauza temerii față de volumul mare de muncă și condițiile dificile de lucru.

„Înțelegem că este o diferență semnificativă între a fi medic într-o secție și a lucra într-o unitate de urgență. Spre deosebire de Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), unde lucrurile pot fi mai controlate, la secția de Urgențe din ambulanță situația este mai solicitantă. Chiar dacă salariile sunt atractive, este dificil să atragi medici, dat fiind nivelul ridicat de presiune și solicitare”, a declarat Mihail Gheorghe, managerul SAJ Dâmbovița.

 

 

Ștefan Khalil