11.07.2024 00:18

Conferința pastoral-misionară la Târgoviște

Conferința pastoral-misionară la Târgoviște
Galerie foto

În Sala „Independența” din Târgoviște s-a desfășurat, marți, 9 iulie 2024, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, Conferința Pastoral-Misionară din prima parte a anului, ce a avut ca temă „Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor”.

La eveniment, au luat parte, alături de preoții din Eparhie: Părintele Vicar Eparhial, Părinții Consilieri și Inspectori de la Centrul Eparhial, Protopopii celor cinci Protoierii, precum și stareții și starețele de la mânăstirile din Eparhie.

Prof. univ. dr. Marian Croitoru, de la Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității ”Valahia” din Târgoviște, a susținut referatul principal al conferinței, iar Pr. dr. Bogdan Stana de la Parohia Răzvadul de Jos și Pr.  dr. Constantin Valentin Bugiulescu, de la Parohia Voinești II, ambele parohii din cadrul Protoieriei Târgoviște Nord, au susținut celelalte două referate.

Cu acest prilej, la finalul conferinței, a avut loc un amplu dialog referitor la tema întâlnirii, au fost prezentate comunicări din partea Centrului eparhial, iar clericii au primit îndrumări cu privire la probleme curente cu care se confruntă la parohii.

 

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei