25.10.2023 00:16

Conducere nouă a Academiei Oamenilor de Știință din România

Conducere nouă a Academiei Oamenilor de Știință din România
Galerie foto

În a doua jumătate a acestui an, a avut loc Adunarea Generală a Academiei Oamenilor de Știință din România –Filiala Târgoviște, la sediul Filialei din  clădirea  Institutului de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară al Universității „Valahia” din Târgoviște (ICSTM-UVT). În cadrul acestei întruniri au avut loc alegeri, în urma cărora au fost desemnați: prof.univ. emerit dr.  Ion V. POPESCU – membru titular al Academiei Oamenilor de Știință din România-Secția Fizică (AOȘR-SF),  membru fondator și director de onoare al ICSTM-UVT, în calitate de președinte al filialei, prof. univ. dr. Gheorghe Valerică CIMPOCA - membru corespondent al AOȘR- Secția Fizică (vicepreședinte) și prof.univ.dr. Cristinel MORTICI – membru corespondent al AOȘR- Secția Matematică (secretar științific).

În cadrul adunării s-au purtat discuții privind manifestările științifice organizate de AOȘR – Filiala Târgoviște. Ca activități recente menționăm:

- sesiunea de comunicări științifice studențești ,,Implicațiile științelor în viața de zi cu zi”, organizată în luna iunie 2023, de către Facultatea  de Științe  și Arte a Universității „Valahia” din Târgoviște. În cadrul sesiunii s-a desfășurat o masa rotundă, cu tema ,,Energia nucleară - Energia curată”, la care a participat ca invitat prof. univ. em. dr. Ion V. POPESCU MT-AOȘR, în calitate de specialist în domeniul Fizicii nucleare.

 - conferința „Materiale avansate cu amprentă ecologică redusă” organizată în perioada 28-29 septembrie 2023, de către Universitatea „Valahia” din Târgoviște, în parteneriat cu Academia Oamenilor de Știință din România-Filiala Târgoviște.

De asemenea, s-a vorbit despre creșterea vizibilității Filialei Târgoviștea a AOȘR prin creșterea numărului de publicații științifice în reviste de prestigiu internațional, cotate ISI, cu afiliere la AOȘR și s-a propus să fie aleși noi membri în cadrul Filialei Târgoviște - specialiști cu vizibilitate științifică recunoscută în Bazele de date internaționale.