17.05.2024 00:16

Competiția Națională de Business Plan, etapa din 2024, găzduită la Târgoviște

Competiția Națională de Business Plan, etapa din 2024, găzduită la Târgoviște
Galerie foto

*Competiția este destinată elevilor care reprezintă firmele de exercițiu calificate la etapa națională, din fiecare regiune a țării

 

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița organizează vineri, 17 mai 2024, etapa națională a Competiției Business Plan, ediția a XIII-a, 2024, în colaborare cu diverse entități educaționale și economice. Festivitatea de deschidere a competiției va avea loc la Centrul Internațional de Conferințe-Corpul K al Universității Valahia din Târgoviște, iar festivitatea de premiere este programată să aibă loc în aceeași zi, la ora 16:00.

Competiția este destinată elevilor care reprezintă firmele de exercițiu calificate la etapa națională, din fiecare regiune a țării. Scopul acestei competiții este dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale elevilor și familiarizarea acestora cu activitățile specifice mediului economic. În etapa națională, vor concura opt firme de exercițiu care au fost desemnate câștigătoare în etapele regionale.

„Elaborarea unui plan de afaceri este pentru orice potențial antreprenor care dorește să inițieze o afacere, cheia succesului. Într-un mediu concurențial tot mai dinamic, antreprenorii trebuie să identifice punctele tari, punctele slabe ale ideii de afaceri propuse, resursele de care dispun, bugetul, avantajele față de competitorii direcți, indirecți și orice alte elemente relevante pentru reușita în afaceri. Dezvoltarea competențelor antreprenoriale la elevi, implicarea lor în competiții oferă multiple premise viitorilor absolvenți de liceu pentru integrarea pe o piață a muncii într-o continuă schimbare”, a declarat Adriana-Magdalena TUDOSE, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița.

 

 

 

 

Ștefan Khalil