08.07.2024 00:17

Centre de permanență la Răcari și Gura Șuții

Centre de permanență la Răcari și Gura Șuții
Galerie foto

*CJAS Dâmbovița recomandă tuturor cetățenilor, indiferent de statutul de asigurat, să se adreseze în caz de necesitate, mai întâi acestor centre de permanență

 

Casa de Asigurări de Sănătate Dâmbovița aduce în atenție cetățenilor faptul că la nivelul judetului funcționează două centre de permanență. -Centrul de permanență Răcari, str. T. Vladimirescu, nr. 14 A, tel 0245.658.864. -Centrul de permanență Gura Șuții, sat Gura Șuții, com. Gura Șuții, tel 0723.138.753 (medic coordonator centru).

Serviciile medicale acordate de către medicii de familie în cadrul centrelor de permanență sunt următoarele: asistență medicală în afecțiunile acute și urgențele medico-chirurgicale, în limitele competenței medicului de familie și posibilităților tehnice, trimitere către alte specialități în vederea internării, în cazul afecțiunilor acute și urgențelor medico-chirurgicale care depășesc competențele medicului de familie, administrarea medicației și materialelor sanitare necesare tratamentului de urgență care se asigură din trusa de urgență a centrului de permanență.

„Garda se instituie în centrul de permanență, în zilele lucrătoare, între orele 15,00-8,00 și numai după terminarea programului stabilit pentru activitatea curentă a medicilor de familie în cadrul cabinetelor de medicină de familie din zonele arondate. Funcționarea acestor centre de permanență are ca scop asigurarea continuității asistenței medicale în regim de gardă în zonele arondate”, a transmis ieri Casa de Sănătate Dâmbovița.

Violeta Stanciu