04.07.2024 00:20

Ce mi-e baba Rada, ce mi-e Rada baba...

Ce mi-e baba Rada, ce mi-e Rada baba...
Galerie foto

...se poate spune despre scandalul stârnit în Coaliția social-liberală de guvernare cu privire la data alegerilor pentru cine o să ocupe mult râvnitul tron prezidențial din Dealul Cotrocenilor. Nu că ar fi o noutate acest scandal pe tronul cu pricina despre care herr Iohannis a precizat, deunăzi, că reprezintă o uriașă miză pentru clasa politică a Românabsurdistanului.

Și ca să fiu corect, el a făcut vorbire doar despre miză, dar cum arată țara pe care a păstorit-o... pas cu pas un deceniu, epitetul a fost creat de presă. Diferența o face acum faptul că își dau sub centură aliații de la guvernare care zice-se, au adus stabilitate patriei. Fiecare aripă politică, fâl-fâl, în funcție de interese, și nu unele oarecare, și de nemăsurate orgolii, dar ar voi ca să rămână în coaliție sub acoperișul Palatului Victoria. Simțind că, altminteri, pierde din cioc - părăsită de noroc, vorba reclamei - o mare brânză.

Păi, când au pus de coaliție pe semnătură și social-democrații și liberalii - că numai la români strângerea de mână nu are nicio valoare din clipa strângerii, trădarea intrând cu vicleșug în funcție – nu au decis, deci, datele de calendar electoral? Atunci de ce se tot sucesc și se răsucesc oamenii lui Iohannis și Ciucă, vezi așa și pe dincolo, că dacă alegerile prezidențiale vor chema electoratul în septembrie, vor pierde liberalii și că dacă vor fi mai sper iarnă, premierul Ciolacu, erodat în actul de guvernare, își va pierde papucii. Socoteală ieftină și șmecheră, liberalii făcându-se, a uita că și ei sunt la guvernare.

Cu alte cuvinte, în lumina înțelepciunii populare, ce mi-e baba Rada, ce mi-e Rada baba? Dacă e să se aleagă praful, se va alege și de unii, și de ceilalți. Scenariile astea politicianist-electorale le repugnă deja românilor de multă vreme. Ori că au loc în septembrie, ori mai la vale, timpul rămas este totuși scurt. Ceva spectaculos din cale afară nu se va întâmpla. Așa că ce mi-e baba Rada...

 

 

George Coandă