21.08.2024 00:09

Canicula a afectat și terenurile de fotbal

Canicula a afectat și terenurile de fotbal
Galerie foto

* Fără o susținere din partea factorilor locali, la bazele sportive nu pot fi aduse îmbunătățiri, iar suprafețele de joc „strigă” după ajutor

 

Circuit dureros pentru Comisia de evaluare și certificare în vederea participării în campionatele județene, care a bifat mai multe terenuri în suferință. Fără o susținere din partea factorilor locali, la bazele sportive nu pot fi aduse îmbunătățiri, iar suprafețele de joc „strigă” după ajutor. În unele cazuri, cu greu s-a acordat omologare provizorie, și pe termen scurt, în speranța că semnalul AJF Dâmbovița va fi recepționat corespunzător.

Șuța Seacă (Liga 4) - O altă bază sportivă interesantă, adusă la un nivel superior de Primăria Raciu. S-au făcut multe eforturi pentru ca Flacăra Șuța Seacă să poate evolua aici în cel mai important eșalon fotbalistic județean. Ar mai fi nevoie de unul, pentru ca și suprafața de joc să crească în calitate.

Picior de Munte (Liga 5) - O bilă albă, pentru irigarea suprafeței de joc, care arată mai bine decât în alți ani. Dar și câteva bile negre, pe care amfitrionii trebuie să le scoată din ecuație. E nevoie de mai multă implicare locală.

Burduca (Liga 6) - Un stadion decent, care poate găzduit jocuri peste nivelul unde evoluează Progresul Străoști. Nu ar mai fi multe de reglat, mai ales că și suprafața de joc este irigată la câteva zile.

Odaia Turcului (Liga 5) - Aici s-a găsit cel mai bun gazon dintre cele vizitate. Mai sunt lucruri de completat la teren, însă comunicarea este bună, iar oficialii receptivi. Nu întâmplător o localitate mică propune an de an o echipă puternică la Liga 5.

Poroinica (Liga 6) - Stadion vechi, probleme vechi. Aici își dispută jocurile din organizare proprie Progresul Mătăsaru, dar și Viitorul Tomșani. Echipe cu oficiali inimoși, care ar merita, în mod clar, mai multă susținere.

Mogoșani (Liga 5) - Cam aceeași situație cu cea de la Poroinica, dacă nu mai rea. Aici sunt și mai multe de rezolvat, ba chiar de urgență. Sunt speranța ca, într-un viitor apropiat, să apară mai multă susținere din partea factorilor locali.

Zăvoiu (Liga 5) - Și aici mai sunt aspecte de îmbunătățit, însă nivelul este ușor superior față de vecinii de la Mogoșani. Și aici se preconizează un viitor mai bun pentru fenomenul fotbalistic.

 

 

C.M.