02.11.2023 00:15

Au fost aprobate 116 bilete de tratament balnear

Au fost aprobate 116 bilete de tratament balnear
Galerie foto

Casa Județeană de Pensii (CJP) Dâmbovița a anunțat că pentru seria a-17-a din anul 2023, cu date de plecare în perioada 14 - 18 noiembrie, au fost aprobate un număr de 116 bilete de tratament balnear destinate beneficiarilor din județul Dâmbovița. Aceste bilete vor oferi posibilitatea de a beneficia de tratament în diverse stațiuni balneare de renume din țară.

Stațiunile incluse în această serie de tratamente balneare sunt: Herculane, Govora, Saturn, Căciulata, Pucioasa, Olănești, Felix, Covasna, Buziaș, Sărata Monteoru și Amara, oferind astfel o gamă diversificată de opțiuni pentru beneficiari. Informațiile referitoare la repartizarea biletelor pot fi consultate atât la sediul Casei Județene de Pensii Dâmbovița, cât și pe site-ul instituției, oferind astfel o modalitate comodă de acces la aceste informații. Eliberarea efectivă a biletelor de tratament se va desfășura în perioada 01 - 07 noiembrie 2023, în conformitate cu programul stabilit. Beneficiarii vor fi anunțați cu privire la repartiția biletelor printr-un contact telefonic individual.

Un aspect important de menționat este că fiecare beneficiar trebuie să achite o contribuție individuală pentru biletul de tratament, în valoare de 50% din cuantumul brut al pensiei, inclusiv din pensia brută acordată, dacă aceștia beneficiază de drepturi de pensie din alte sisteme care nu sunt integrate în sistemul public de pensie. În cazul pensionarilor care au și calitatea de asigurat, contribuția individuală se calculează ca fiind 50% din cuantumul brut total al drepturilor de pensie și câștigului brut de natură salarială care a constituit baza de calcul a contribuției de asigurări sociale din luna anterioară celei în care se face repartiția.

Pentru a primi biletul de tratament, beneficiarii trebuie să se prezinte personal la Casa Județeană de Pensii Dâmbovița, având la ei talonul de pensie aferent lunii octombrie 2023 și recomandarea medicală. Aceste documente sunt esențiale pentru a se asigura că tratamentul va fi acordat în conformitate cu necesitățile individuale ale beneficiarilor” , au transmis reprezentanții Casei de Pensii Dâmbovița.

 


Ștefan Khalil