12.06.2024 00:17

Artiști din 30 de țări, prezenți la Festivalul BABEL

Artiști din 30 de țări, prezenți la Festivalul BABEL
Galerie foto

Sute de târgovișteni au admirat luni seara Parada Babel, cea mare atracție a Festivalului Internațional al Artelor Spectacolului BABEL! Artiștii sosiți din țară și din străinătate au pornit în paradă pe străzile din zona centrală a orașului pe traseul Parcul Chindia (Teatrul de Vară) – Calea Domnească – Bulevardul Mircea cel Bătrân – Str. Poet Grigore Alexandrescu (între sensul giratoriu și intersecția dintre strada Poet Grigore Alexandrescu și Bulevardul Libertății).

În fruntea coloanei s-a aflat fanfara, muzica ei răsunând peste oraș. Nu au lipsit artificiile și păpușile uriașe, mașini ale festivalului, voluntari, participanți din diferite colțuri ale lumii, reuniți într-un periplu al prieteniei, iar atracția serii a  fost reprezentată de  motocicliști. Aceștia au fost  prezenți în număr foarte mare la Parada Babel Fast, turându-și motoarele la maxim și creând o atmosferă de adevărat Babel, spre satisfacția târgoviștenilor prezenți în număr mare pe traseu. 

Parada s-a oprit la Casa Sindicatelor, unde de la ora 22:00, s-a desfășurat primul spectacol de dans vertical al trupei Il Posto Vertical Dance & Marco Castelli Small Ensemble din Italia. Spectacolul „LoveBar” a avut loc pe peretele Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgoviște, oferind publicului o experiență vizuală și artistică deosebită. Arhitectura clădirii a jucat un rol central în desfășurarea spectacolului, influențând și modelând fiecare mișcare a dansatorilor. Târgoviștenii, prezenți în număr destul de mare la acest eveniment, au avut ocazia să fie martorii unei premiere în orașul lor, bucurându-se de un spectacol inovator și plin de emoție.

Festivalul Internațional al Artelor Spectacolului BABEL, organizat de Teatrul Municipal Tony Bulandra, ajuns la cea de a XII-a ediție, se desfășoară în perioada 10-16 iunie 2024. Festivalul Babel continuă să surprindă prin diversitatea și calitatea spectacolelor oferite, contribuind astfel la îmbogățirea culturală a comunității.

 


Violeta Stanciu