21.06.2024 00:16

Activarea punctelor de prim-ajutor în timpul caniculei

Activarea punctelor de prim-ajutor în timpul caniculei
Galerie foto

Județul Dâmbovița se confruntă cu un val de caniculă extremă, fiind sub cod portocaliu începând de miercuri, 19 iunie. Subprefectul Marian Tănase a cerut autorităților locale să pună în funcțiune punctele de prim-ajutor pentru a proteja populația de efectele severe ale temperaturilor ridicate.

Conform unei Ordonanțe de Urgență din anul 2000, în astfel de situații sunt impuse măsuri specifice pentru protejarea cetățenilor. Deși pe hârtie măsurile sunt clar definite, subprefectul a subliniat importanța implementării lor efective.

Începând cu data de 14 iunie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a transmis instrucțiuni clare unităților administrativ-teritoriale privind măsurile necesare. Acestea includ amplasarea punctelor de prim-ajutor și procedurile de acțiune necesare în contextul caniculei”, a precizat Marian Tănase.

Autoritățile locale sunt acum responsabile să se asigure că aceste puncte de prim-ajutor sunt funcționale și accesibile populației, oferind astfel un suport vital în timpul acestor condiții meteorologice extreme.

 

 

Ștefan Khalil