22.05.2023 00:15

„Singurul răspuns acum este greva generală”

„Singurul răspuns acum este greva generală”
Galerie foto

*„Personalul medical a avut răbdare îndeajuns, nu se mai poate ca la 6 ani de la aprobarea legii salarizării cadru, se ne confruntăm cu asemenea inechități salariale”

 

Se anunță o vară foarte fierbinte… a protestelor bugetarilor! După ce, în ultimul ceas, guvernanții  încearcă să împiedice greva celor din învățământ, invitându-i la discuții pe sindicaliștii din educație chiar în ziua de duminică, 21 mai 2023, deci cu câteva ore înainte de declanșarea grevei generale, problemele pentru Guvern nu se opresc aici. După greva generală din învățământ, se anunță greva generală a celor din sănătate, pentru care se strâng deja semnături în spitale, centre medicale, cabinete de medicină școlară și instituții de asistență socială. Problema este că lista nemulțumiților din sistemul bugetar este mult mai mare!   

„SINGURUL RĂSPUNS: GREVA GENERALĂ! Ne mișcăm rapid în strângerea semnăturilor. Am mers în spitale, în rândul oamenilor unde am auzit aceleași doleanțe cu care ne-am obișnuit: condiții de muncă mai bune, o salarizare echitabilă, investiții mai mari în sănătate. Fiecare dintre noi le cunoaștem bine, dar de data aceasta am observat foarte multă încredere și curaj în rândul membrilor SANITAS. Personalul medical a avut răbdare îndeajuns, nu se mai poate ca la 6 ani de la aprobarea legii salarizării cadru, se ne confruntăm cu asemenea inechități salariale.

Am zis-o în trecut și vom continua să o zicem: singurul răspuns acum este greva generală. Prin spitale, centre medicale, cabinete de medicină școlară și instituții de asistență socială, circulă liste pentru declanșarea grevei generale. Avem nevoie de unitate. Nu noi, conducerea suntem sindicatul, ci noi, toți, de la membrul din organizațiile de bază până la biroul executiv. ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PUTERNICI!”, a transmis Corneliu Stănică, președintele Uniunii Județene Sanitas Dâmbovița.

 


Violeta Stanciu