06.02.2024 00:18

„Săptămână de foc” pentru pompierii dâmbovițeni

„Săptămână de foc” pentru pompierii dâmbovițeni
Galerie foto

În perioada 29 ianuarie – 05 februarie 2024, echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab I” al județului Dâmbovița au acționat la 193 de evenimente: 15 incendii (locuințe, anexe gospodărești, vegetație uscată etc.), 13 acțiuni la accidente rutiere, 47 acțiuni la alte situații de urgență (deblocări de ușă, asistență persoane, salvări animale, asigurare zonă etc.); 118 cazuri medicale.

Inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Basarab I" al județului Dâmbovița au desfășurat în perioada 29 ianuarie – 05 februarie 2024 o serie de acțiuni de control și verificare în scopul depistării și înlăturării potențialelor cauze de incendiu. Acțiunile de control au avut ca scop identificarea oricăror nereguli legate de măsurile de securitate la incendiu.

Ca urmare a verificărilor executate la 15 obiective unde se desfășoară evenimente cu public numeros și la care se pot înregistra aglomerări de persoane precum pensiuni, hoteluri restaurante, baruri, au fost identificate 15 deficiențe si au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, astfel: • 10 avertismente; • 5 amenzi în cuantum total de 3 000 lei.

Instalațiile electrice utilizate cu defecțiuni, utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și coșurile de fum necurățate au reprezentat principalele cauze ale incendiilor produse în această perioadă.

 

 

V.A.