29.11.2023 00:18

„Nu suntem mulțumiți de noul ministru al MAI, Cătălin Predoiu”

„Nu suntem mulțumiți de noul ministru al MAI, Cătălin Predoiu”
Galerie foto

*„Se pare că dumnealui citește ce-i pun consilierii pe masă și nu se gândește, de exemplu, că școlile de Poliție nu pot să aibă regim militar”

 

Declarația ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, referitoare la o posibilă militarizare a școlilor de Poliție a înfuriat sindicatele din sistem, care îi reamintesc demnitarului că demilitarizarea Poliției a fost condiție pentru intrarea României în Uniunea Europeană și este în continuare pentru accederea la spațiul Schengen, atunci când va fi posibil!

„Nu suntem mulțumiți de noul ministru al MAI, Cătălin Predoiu. Se pare că dumnealui citește ce-i pun consilierii pe masă și nu se gândește, de exemplu, că școlile de Poliție nu pot să aibă regim militar. Nu știu dacă ați văzut afirmația aceea a dumnealui legată de faptul că școlile de poliție vor fi militarizate. Păi, în momentul în care am intrat în Uniunea Europeană, principala condiție a fost să demilitarizăm Poliția. Ori noi ce facem acum? Militarizăm școlile de Poliție, ca să nu mai intrăm în Schengen? Să se trezească iar o terță țară din UE să spună, știți dar voi ați început să militarizați totul, cum să vă mai primim în Shengen? Nu sunt foarte atenți cu expunerile publice ale dumnealui, iar aceste expuneri care nu au în spate o motivare corespunzătoare duc la afectarea relației cu membrii de sindicat, cu sindicatele”, a declarat liderul de sindicat din Poliția Dâmbovița, Florin Bălan.

 

 

Violeta Stanciu