07.02.2024 00:15

„Înființarea Centrului de recuperare neuromotorie Iris”

„Înființarea Centrului de recuperare neuromotorie Iris”
Galerie foto

Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Dâmbovița a anunțat oficial începerea proiectului „Înființarea Centrului de servicii de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu pentru persoane adulte cu dizabilități Iris”. Această inițiativă face parte din Planul Național de Redresare și Reziliență, în cadrul Componentei C13: „Reforme Sociale, Investiția 2/Apel competitiv/Dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități”.

Centrul propus va funcționa în cadrul DGASPC Dâmbovița și are ca obiectiv îmbunătățirea calității vieții persoanelor adulte cu dizabilități, evitând astfel instituționalizarea și promovând integrarea în comunitate. Acest proiect va dezvolta servicii de sprijin pentru viața independentă, concentrându-se pe terapii de recuperare personalizate și adaptate nevoilor specifice ale beneficiarilor. Printre obiectivele  proiectului se numără înființarea unui Centru de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu, cu o suprafață de aproximativ 350 mp, care să ofere servicii specializate pentru minim opt beneficiari pe zi și un număr total de cel puțin 90 de beneficiari pe perioada implementării.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 4.873.952,62 lei, iar implementarea acestuia este planificată până la finalul anului 2025. Conform contractului de finanțare semnat în luna ianuarie 2024, proiectul va contribui la îmbunătățirea vieții persoanelor adulte cu dizabilități din județul Dâmbovița și la promovarea standardelor europene în ceea ce privește serviciile sociale oferite acestui segment vulnerabil al comunității.

 

 

Ștefan Khalil