09.01.2024 00:12

„Drepturile noastre ne sunt limitate, iar vocile nu ne sunt ascultate”

„Drepturile noastre ne sunt limitate, iar vocile nu ne sunt ascultate”
Galerie foto

*„Guvernul a mărit salariile din Sănătate cu 5%, o palmă dură dată angajaților care trebuiau să beneficieze de o nouă politică salarială, așa cum a fost promis”

 

Sanitas Dambovita informează membri de sindicat cu privire la existența premiselor pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă în cadrul sectorului de negociere colectivă Sănătate și Asistență Socială. Potrivit liderului de sindicat Corneliu Stănică, până la data de 18 01 2024 se va evalua numărul de semnături, iar începând cu data de 19 01 2024 se vor demara toate procedurile legale pentru declanșarea conflictului de muncă. Mai spune președintele Sanitas Dâmbovița că greva reprezintă ultimul pas, după ce toate mecanismele de rezolvare a conflictului colectiv de muncă au fost parcurse.

„Pentru a ajunge la grevă, trebuie să încercăm medierea și concilierea conflictelor. Recent, guvernul a mărit salariile din Sănătate cu 5%, o palmă dură dată angajaților care trebuiau să beneficieze de o nouă politică salarială, așa cum a fost promis. Aceste nerespectări legale, plus măririle salariale fără o bază justificată ne fac să considerăm că drepturile noastre ne sunt limitate, iar vocile nu ne sunt ascultate. Tot timpul politicieni declară că Sănătatea și Învățământul sunt priorități naționale, suntem întrebați de ce facem grevă că avem salarii mari? Nu este asa! Federația Sanitas a început să publice fluturași cu salarile din cele două sectoare, Sănătate si asistență socială, cu angajati care primesc salarii aproape de salariul minim pe economie”, a transmis președintele Sanitas Dâmbovița, Corneliu Stănică.

 

 

Violeta Stanciu