19.08.2024 00:13

181 de bilete de tratament, inclusiv la Pucioasa

181 de bilete de tratament, inclusiv la Pucioasa
Galerie foto

Casa de Pensii Dâmbovița a anunțat că, pentru cea de-a 13-a serie din acest an, au fost aprobate 181 de bilete de tratament disponibile în mai multe stațiuni balneare și de odihnă din România. Printre stațiunile incluse se numără Amara, Covasna, Olănești, Pucioasa, Sărata Monteoru, Slănic Prahova, Băile Felix, Călimănești, Saturn, Neptun, Eforie Nord, Lacu Sărat, Sovata, Govora, Vatra Dornei, Techirghiol, Herculane și Căciulata. Perioada de intrare în stațiune pentru aceste bilete este între 29 august și 3 septembrie 2024.

Pentru a obține un bilet de tratament, pensionarii interesați trebuie să se prezinte la sediul Casei de Pensii Dâmbovița cu actul de identitate, o recomandare medicală, talonul de pensie și o cerere tip, care poate fi completată la sediu. Contribuția individuală pentru un bilet de tratament reprezintă 50% din cuantumul brut al pensiei, inclusiv pentru cei care beneficiază de drepturi din alte sisteme de pensii neintegrate în sistemul public. În cazul pensionarilor care sunt și asigurați activi, contribuția este calculată ca 50% din cuantumul brut al tuturor drepturilor de pensie și câștigului salarial brut care a constituit baza de calcul a contribuției de asigurări sociale din luna anterioară repartizării”, a transmis Daniela Stoenescu, purtătorul de cuvânt al Casei Județene de Pensii Dâmbovița.

Biletele vor fi eliberate personal titularului, acesta fiind obligat să prezinte actul de identitate în original la ridicarea biletului.

 

 

Ștefan Khalil